Meubelrestauratie cursus volgen – Wat houdt dit in?

Meubelen renoveren via de nodige vakkundige kennis van soms eeuwenoude technieken? Het repareren en restaureren van oude en antieke meubelen is echt heel erg leuk. Het effect van een mooi schoongemaakt oppervlak of een hersteld stuk fineer is vaak verrassend groot. In deze cursus krijgt u een overzicht van de mogelijkheden en krijgt u de gelegenheid te oefenen met een aantal technieken voor reparatie en oppervlaktebehandeling.

 

Constructie en houtverbindingen worden besproken en de reparatie ervan

Na een oppervlaktebehandeling zijn de stukken klaar om decoratief bewerkt te worden.

In een cursus wordt het kleuren en opdoen van gerestaureerde antieke meubels op ambachtelijke wijze toegepast. Dit gebeurt voor verschillende houtsoorten: eik, kers, notelaar, acajou en andere. Het hele proces is bovendien ook heel secuur: het hout mag niet vervormen en de lijm niet oplossen.

De cursist neemt zelf stukken mee om op te werken. Bij het zoeken naar een geschikt stuk moet de kwaliteit van het hout groot genoeg zijn om het (meubel)stuk voldoende te kunnen bewerken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?


Een cursus op maat voor de antiekhandelaar, de meubelmaker en de restauratievakman van antieke meubelen. Aan de hand van eigen meegebrachte stukken worden de diverse technieken en methoden van kleuren en opdoen van meubelen toegelicht, gedemonstreerd en in de praktijk ingeoefend.