Meubels herstofferen – Voor- en nadelen

Overweegt u een professionele herstofferingservice in te schakelen om uw meubelen een geheel nieuwe look en feel te geven? Professionele herstoffering is een geweldige manier om de levensduur van een favoriete bank of stoel te verlengen, of om een ​​kostbaar familiestuk te behouden. Veel mensen zijn zich er niet volledig van bewust hoe succesvol een herstoffering kan zijn om versleten of beschadigde meubels er weer mooi uit te laten zien. Helaas eindigen te veel oude meubels op stoepranden en op stortplaatsen, terwijl ze misschien een nieuw leven hadden gekregen met professionele herstoffering.

Wat kost het om meubels opnieuw te laten bekleden?


De prijs van herstofferingsdiensten is afhankelijk van de grootte en complexiteit van het stuk en de materialen die u kiest. Uw professionele herstofferingsdienst kan u een schatting van de kosten geven als u een nauwkeurige beschrijving van uw inrichting geeft. Het is ideaal als u foto’s van de voor-, achterkant en zijkanten van het stuk plus specifieke afmetingen kunt verstrekken. Als u de kosten van herstoffering kent, kunt u beslissen of u een bepaald stuk wilt restaureren.

Wanneer meubelstoffering sowieso een goed plan is

  • Wanneer het sentimentele waarde heeft, vooral wanneer het een kostbaar familiestuk is dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.
  • Wanneer het een stuk is dat op maat is gemaakt of anderszins niet gemakkelijk te vervangen is, dat perfect in een specifieke ruimte past, of een bepaalde behoefte voorziet, of gewoon heerlijk uniek is. Als je van het stuk houdt en/of het voldoet aan een specifieke emotionele of praktische behoefte, is het zeker de moeite waard om het te restaureren door het professioneel opnieuw te laten stofferen.
  • Als het een meubel van hoge kwaliteit is dat goed is vervaardigd en vooral als de onderdelen waardevol zijn, zoals onderdelen van kostbaar hout.
  • Wanneer u tevreden bent met de algehele stijl en het comfort van uw meubels, maar deze wilt moderniseren of een nieuwe look wilt geven als onderdeel van uw herinrichtingsplan.

Nog steeds niet zeker? Laten we de voor- en nadelen van het opnieuw stofferen van uw meubels op een rijtje zetten.


Pluspunten

U “recycleert” in feite uw stoel of bank in plaats van deze toe te voegen aan de steeds groter wordende massa vuilstortplaatsen.

U kunt blijven genieten van het comfort van uw favoriete stoel of bank in plaats van geld uit te geven aan een (waarschijnlijk) minder comfortabele vervanging.

U kunt uw oude meubelen een geweldige nieuwe look geven door een heel ander materiaal te kiezen voor de bekleding.

U kunt antieke meubelen, vaak gemaakt van stevigere materialen met meer duurzaamheid dan de meeste nieuwe meubelen, vasthouden en blijven gebruiken.

Nadelen

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​kwalitatieve herstofferingsservice te vinden. Zorg ervoor dat u een gerenommeerde service kiest waar u uw vragen kunt stellen, een goede selectie van materialen en redelijke prijzen krijgt, en u zich goed voelt door uw meubels aan hun zorg toe te vertrouwen.
Professioneel herstofferen kost wat tijd als het goed wordt gedaan. Het kan sneller zijn om nieuwe meubels te kopen als je haast hebt.