Restauratietips voor houten meubels

Het succesvol overspuiten van uw houten meubelen vereist planning! Wanneer uw favoriete houten kist, dressoir of eettafel een reparatie of een nieuwe vlek nodig heeft, kan de juiste planning en voorbereiding het verschil maken om ervoor te zorgen dat het project slaagt.

Tips voor tijdens het werken

Naast materiaal zijn er natuurlijk ook tips die meer betrekking hebben op het werkproces!

Verdubbel uw tijd

Schat in hoeveel tijd je nodig hebt om je houten meubelen opnieuw te lakken en verdubbel vervolgens de hoeveelheid. Dit zal u helpen rekening te houden met de ongeplande reizen naar de ijzerhandel en andere tijd die nodig is voor problemen die kunnen optreden tijdens restauratieprojecten voor houten meubelen.

Creëer een schone werkruimte

Houd uw werkruimte zo schoon mogelijk voor de duur van het project. Alle stof of houtkrullen kunnen op uw pas aangebrachte beits of vernis terechtkomen, en u moet teruggaan om het probleem op te lossen.

Veel licht toelaten

Professionele overspuiters van houten meubelen raden aan om tijdens het werk naar het meubel te kijken in volledig natuurlijk licht, om te zien of het oppervlak gelijkmatig wordt geschuurd of gecoat, en om druppels of overgeslagen delen te zien, zodat u ze kunt repareren terwijl u bezig bent .

Kwaliteitscoatings gebruiken

Weersta de drang om een ​​paar dollar te besparen door de goedkopere beits of lak te kopen. Bij restauratieprojecten voor houten meubelen leveren hoogwaardige producten resultaten van hoge kwaliteit.

Tactische testgebieden meubilair

Test uw beits of lak altijd op een onopvallende plek van het meubel om te zien hoe deze eruitziet voordat u deze overal aanbrengt.

Productvoorbereiding

Bereid de verf, beits of andere afwerking voor die moet worden aangebracht door de vloeistof te roeren in plaats van te schudden.


Het herstellen van uw houten meubelen vergt planning, tijd, geld en geduld, maar het is het meestal waard! Als je het geduld hiervoor niet wil of kan opbrengen, of als je denkt dat je niet de ruimte heb doe dan een beroep op een goede professioneel bij jou in de buurt en vertrouw het werk daaraan toe.