Meubelrestauratie; voor – en nadelen

Misschien ziet die oude bank in je woonkamer er een beetje versleten uit. Het is meer dan 10 jaar oud; dus waarom niet gewoon doneren aan een goed doel? Maar je zit er graag op en hij past perfect in de ruimte. Het kan zelfs een eeuwigheid duren voordat je iets vindt dat je net zo goed leuk vindt. Dus wat is beter, iets nieuws kopen of je oude geliefde bank opnieuw stofferen? En wat kost meer?

Het hangt natuurlijk allemaal af van de kwaliteit van de structuur van die bank. U kunt het misschien niet vervangen door iets dat ook is gebouwd, tenzij u een hoge prijs betaalt. Maar aan de andere kant kost het opnieuw stofferen van die bank of het overspuiten van dat oude houten bureau iets en kan het enkele weken duren om zonder bank te gaan.

Waarom renoveren of renoveren mensen meubels?

Meubelrestauratie omvat over het algemeen lichte reiniging en cosmetische reparaties, zoals het wegschuren van krassen, het opnieuw polijsten van hout en het wassen van stof.

Zie het als je taak om die kringloopwinkelstoel er weer als nieuw uit te laten zien – tijdens de restauratie breng je geen dramatische veranderingen of aanpassingen aan je meubels aan. In plaats daarvan behoudt u de oorspronkelijke integriteit en het uiterlijk.

Doe-het-zelf vriendelijk

Doe-het-zelf vriendelijk: je kunt je favoriete houten eettafel gemakkelijk opnieuw polijsten met een in de winkel gekocht poetsmiddel (of zelfs een volledig natuurlijke gemaakt van ingrediënten in je voorraadkast). Als je op zoek bent naar een snelle doe-het-zelfzaak voor het grove werk, dan is er veel passie voor restauratie en dat komt de kwaliteit ten goede.

Lage kosten

Het eenvoudig reinigen van meubelstoffering kost slechts €8, zelfs als u besluit een professional in te huren. Sommige overspuiten, zoals een diepe reiniging van een bank om de stof op te fleuren, is heel goed mogelijk met een stomer.

Oude herinneringen

• Velen van ons willen graag aan oma’s eettafel blijven hangen omdat er veel herinneringen aan vast zitten en we weten dat we hem niet kunnen vervangen. We bewaren herinneringen.

• Soms restaureren of herstofferen mensen meubelen omdat het gewoon ‘past’. Het is de exacte grootte en vorm die ze nodig hebben voor een kamer.

• Mannen hebben de neiging om banken en stoelen te houden die lekker zitten, terwijl vrouwen meer nadenken over hoe ze eruitzien. Om beide redenen houden mensen wat ze hebben en herbedekken of overspuiten ze het meubilair.

Milieuvriendelijke kringloopcultuur

Vooral bij 25- tot 40-jarigen kiezen sommige mensen voor restauratie omdat het milieuvriendelijk lijkt. Ze willen geen meubels kopen die ze over een paar jaar gaan weggooien.

Ze zijn vooral geïnteresseerd in vintage meubels. Ze kopen meubels uit de jaren 40 en 50 en herstellen ze,. Ze betalen zelfs duizenden voor vintage en betalen ook om het opnieuw te lakken. Deze mensen zijn de wegwerpmeubels beu.

Makkelijk hersteld

Een andere heel belangrijke reden om meubels te laten repareren of restaureren, is wanneer er zich een ongeluk voordoet. Overstromingen veroorzaakt door kapotte leidingen komen bijvoorbeeld voor, maar het juiste meubelreparatiebedrijf kan alles weer in orde maken. Zelfs houten meubelen die verkoold of verkleurd zijn in een vuur kunnen prachtig hersteld worden.

Nadelen


Hoewel het veel voordelen heeft, zijn er enkele redenen waarom restauratie misschien niet de beste keuze is.

Niet effectief genoeg

Voor sommige meubels met veel slijtage is restauratie misschien niet voldoende om het echt te doen herleven. Als het kussen van je favoriete fauteuil totaal is vergaan, heb je meer nodig dan een snelle reparatie om het in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

Moeilijk te vinden onderdelen

sommige stukken hebben mogelijk een onderdeel nodig dat niet bepaald gemakkelijk te vinden is, zoals een antieke tafelpoot of een speciale knop voor een dressoir. Het vinden van deze speciale items kan extra tijd kosten, maar als u ze vastzet, ziet het hele stuk er net zo goed uit als toen u het voor het eerst vond.